Μπισκότα με καλαμποκάλευρο

ΥΛΙΚΑ

  • 180γρ καλαμποκάλευρο
  • 60γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη ή κορν φλαουρ
  • 100γρ ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 80-100γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1-2 αυγά
  • 100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κτ. σπ. νερό
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1-2 κτ. γλ. baking powder χωρίς γλουτένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη καρύδας.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με το νερό και το βούτυρο.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και τα ζυμώνουμε.
  4. Σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα (τις πατάμε ελαφρώς με τον πάτο ενός ποτηριού) .
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180o C.

 

(Συνταγή ειδική για lowfodmap διατροφή και για δυσανεξία στη γλουτένη)