ΥΛΙΚΑ
- 180γρ καλαμποκάλευρο
- 60γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη ή κορν φλαουρ
- 100γρ ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
- 80-100γρ ζάχαρη καρύδας
- 1-2 αυγά
- 100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κτ. σπ. νερό
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1-2 κτ. γλ. baking powder χωρίς γλουτένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη καρύδας.
- Χτυπάμε τα αυγά με το νερό και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και τα ζυμώνουμε.
- Σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα (τις πατάμε ελαφρώς με τον πάτο ενός ποτηριού) .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180o C.
(Συνταγή ειδική για lowfodmap διατροφή και για δυσανεξία στη γλουτένη)