Υλικά (9 μπάρες):
- 250 γραμ. χουρμάδες αποξηραμένοι και μαλακοί
- 1 φλ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες σε σκόνη
- 1/2 φλ. δημητριακά ολικής άλεσης
- 3 κ.σ. μέλι χλιαρό (κατά βούληση)
- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ολικής
- 1 φλ. αμύγδαλα ωμά ή ψημένα ανάλατα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 60 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
- 1 κ.σ. σπόρους chia
- 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
Εκτέλεση:
- Διαλέγουμε αποξηραμένους χουρμάδες μαλακούς. Τους αλέθουμε στο μπλέντερ να λιώσουν.
- Βάζουμε σε μπολ τους αλεσμένους χουρμάδες, το μέλι, την αλεσμένη βρώμη, το λιναρόσπορο, το φυστικοβούτυρο, τα αμύγδαλα και τους σπόρους chia.
- Προσθέτουμε τα δημητριακά σπασμένα σε μικρά κομμάτια.
- Με κουτάλι τα ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
- Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
- Σε τετράγωνο τσέρκι 24 εκατ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Αδειάζουμε το μίγμα.
- Πατάμε και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια και γίνει συμπαγές το μίγμα. Θα σας βοηθήσει ένα ποτήρι με ίσια βάση να το πετύχετε.
- Παγώνουμε το μίγμα για 30′.
- Ξεφορμάρουμε την πλάκα και κόβουμε μακρόστενες τις μπάρες δημητριακών με μέλι.
•Κατάλληλη για δυσκοιλιότητα