ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΑ

Ένα μεγάλο ερώτημα που μας απασχολεί συχνά είναι πως θα διατηρήσουμε τα κιλά μας μετά από μια περίοδο απώλειας βάρους. Σημαντική προϋπόθεση για τη διατήρηση του βάρους μας αποτελεί η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής.  Όταν εντάξουμε μια σειρά υγιεινών συνηθειών στην καθημερινότητα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα γίνουν τρόπος ζωής.
Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα συμβάλλουν στη συντήρηση του βάρους:

  • Μην παραλείπετε γεύματα. Η ημερήσια κατανάλωση 3 γευμάτων και 2 ενδιάμεσων σνακ θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το τσιμπολόγημα και τις βραδινές υπερφαγίες.
  • Δώστε προσοχή στο πιάτο σας. Μπορεί η περίοδος της απώλειας  να τελείωσε αλλά αυτό δε συνεπάγεται και το διπλασιασμό των μερίδων σας.
  • Συνεχίστε να καταναλώνετε τροφές  από όλες τις ομάδες: φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης και καλές πηγές πρωτεΐνης.
  • Ενυδατωθείτε επαρκώς.  Η ημερήσια κατανάλωση 8-10 ποτήρια υγρών θα συμβάλλει στο αίσθημα της πληρότητας.
  • Προγραμματίστε το μενού της εβδομάδας.  Δημιουργήστε λίστες  για την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ και προετοιμάστε τα σνακ για τη δουλειά από το σπίτι ή το προηγούμενο βράδυ.
  • Βάλτε ποικιλία στη διατροφή σας. Μια ισορροπημένη διατροφή διαθέτει χώρο ακόμα και για junk food ή γλυκά, όταν αυτά καταναλώνονται με μέτρο. Αποβάλλετε τα αρνητικά συναισθήματα  και απολαύστε τις επιλογές σας.
  • Εντάξτε τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητα σας. Επιλέξτε τον τύπο δραστηριότητας που σας ταιριάζει και τη συχνότητα που ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις σας.

Συνεπώς, η δημιουργία γερών διατροφικών βάσεων και η απόκτηση νέων – βελτιωμένων συνηθειών, είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν ώστε να μην επαναπροσλάβουμε το απολεσθέν βάρος. Η συνεργασία με έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.