Vegetarian

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται προς τη χορτοφαγική διατροφή.  Ανάλογα με τις ομάδες ζωικών τροφίμων που έχουν αποκλείσει από το διαιτολόγιο τους οι χορτοφάγοι χωρίζονται σε: γαλακτο-ωο-χορτοφάγοι,
γαλακτο-χορτοφάγοι και αυστηρά χορτοφάγοι (vegans).  Ο μεγαλύτερος κίνδυνος με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι είναι οι ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, μια σωστά σχεδιασμένη χορτοφαγική δίαιτα μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός χορτοφάγου σε θρεπτικά συστατικά αλλά και να συμβάλλει στην πρόληψη ορισμένων παθήσεων. Η συγκεκριμένη υπηρεσία απευθύνεται σε όσους αναζητούν μία ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή που να καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες τους σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά (βιταμίνη D, βιταμίνη Β12, σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και Ω3 λιπαρά οξέα). 

Vegetarian

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται προς τη χορτοφαγική διατροφή.  Ανάλογα με τις ομάδες ζωικών τροφίμων που έχουν αποκλείσει από το διαιτολόγιο τους οι χορτοφάγοι χωρίζονται σε: γαλακτο-ωο-χορτοφάγοι,
γαλακτο-χορτοφάγοι και αυστηρά χορτοφάγοι (vegans).  Ο μεγαλύτερος κίνδυνος με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι είναι οι ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, μια σωστά σχεδιασμένη χορτοφαγική δίαιτα μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός χορτοφάγου σε θρεπτικά συστατικά αλλά και να συμβάλλει στην πρόληψη ορισμένων παθήσεων. Η συγκεκριμένη υπηρεσία απευθύνεται σε όσους αναζητούν μία ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή που να καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες τους σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά (βιταμίνη D, βιταμίνη Β12, σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και Ω3 λιπαρά οξέα). 

Gluten free

Ο αποκλεισμός της γλουτένης και η δίαιτα ελεύθερη γλουτένης αποτελούν το μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης τόσο  της κοιλιοκάκης εφ όρου ζωής, όσο και της ευαισθησίας στη γλουτένη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Στο γραφείο μας αναλαμβάνουμε τη διατροφική αντιμετώπιση ασθενών με κοιλιοκάκη  ή ευαισθησία στη γλουτένη με σκοπό:

  • Το σχεδιασμό ειδικών διαιτολογίων χωρίς γλουτένη

  • Την ανακούφιση των συμπτωμάτων όπως το φούσκωμα και η διάρροια

Gluten free

  • Την επαρκή πρόσληψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών

  • Την εκπαίδευση σχετικά με την προμήθεια και τον τρόπο επιλογής των κατάλληλων προϊόντων, την ανάγνωση διατροφικών ετικετών κ.α.

Lactose free

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μία κατάσταση στην οποία το άτομο εμφανίζει συμπτώματα, όπως φούσκωμα, πόνο στην κοιλιά, διάρροια και «γουργούρισμα» στο έντερο, μετά την κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν λακτόζη. Tα άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη καλούνται να απομακρύνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα από το διαιτολόγιο τους. Κατά τη διατροφική αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων αναλαμβάνουμε την πλήρη ενημέρωση και εκπαίδευση των διαιτώμενων και το σχεδιασμό εξατομικευμένων διαιτολογίων που θα πληρούν τις ανάγκες του κάθε ατόμου σε ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά.